Habos, könnyű joghurtszelet






 A tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A krémhez:

4 × 125 g gyümölcsjoghurt
1 csomag (10 g) zselatin
5 dl habtejszín

A tetejére:

reszelt csokoládé

A tésztához 5 tojássárgáját habosra kikavarunk 20 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Mikor már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 120°C-on készre sütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet.

Bármilyen ízű joghurttal finom, én most epresből készítettem. 4 kis doboz gyümölcsös joghurtot összekavarunk egy csomag előre elkészített, langyosra hűtött zselatinnal (én a dr. Oetker fehér étkezési zselatinport használom). Közben felverünk fél liter tejszínhabot jó keményre, majd amikor már látszik, hogy jól felverődött, megfelezzük. A felébe beleöntjük az elkészített joghurtot, és tovább verjük kis fokozaton még egy kicsit. Ezt a joghurtos masszát rákenjük a kihűlt tortalapra, majd végül a félretett fehér tejszínhabot is rásimítjuk. Csokoládét reszelünk a tetejére.

Egyszerű, gyors és finom, nagyon mutatós süti! Ha minden kéznél van, akkor 30 perc alatt elkészíthető. Jó étvágyat kívánok!


Váradi Gabriella receptje.

Oszd meg te is!


Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/habos-konnyu-joghurtszelet/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...