Megosztás
Csoda fincsi süti és
nagyon hamar elkészül! A kókusz és a rum tökéletes párosítás, a
csokoládés réteg különlegessé teszi ezt a szuper sütikét.
Hozzávalók a laphoz:
6 tojás fehérje30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék
A csokis réteghez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál cukor 10 dkg étcsokoládé 4 evőkanál habtejszín A krémhez: 5 dl habtejszín 2 evőkanál cukor 3 evőkanál rum aroma 1 vaníliarúd belseje A tetejére 5 dkg csokoládéreszelék 5 dkg kókuszreszelék |
Elkészítése:
A tojásfehérjéből a
cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy
sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre.
Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a
lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd
hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk
a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a
rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk. Majd
megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át
hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni,
mert a kókuszos lap nagyon törékeny!
Forrás itt található: