Amerikai krémes – Nagy sikert aratott és könnyebb volt, mint gondoltam


Megosztás

 

 

A tésztához: 
7 tojás sárgája,  
20 dkg cukor, 
20 dkg liszt, 
1 cs. sütőpor,
2 ek. kakaó, 
11 ek. víz,
 2 evőkanál olaj


A krémhez: 
7 tojás fehérje , 
7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 
2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej

A tetejére : 
4 dl Hulala tejszín, 
reszelt csokoládé

Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
35 * 27 cm-es tepsiben készült.


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...