Banánhabos-mascarponés csokoládés sütemény, elképesztően egyszerű recept, szuper ízek


Megosztás

 

 







Könnyen elkészíthető ínycsiklandó sütike. Nagyon jól mutat, így az ünnepi alkalmakhoz is tökéletes választás!

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
12 dkg cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg vaj
2 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
1 evőkanál tejföl

A krémhez:
20 dkg mascarpone
6 dl habtejszín
2 banán
6 dkg porcukor

A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék


Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon 40 percen át sütjük. A mascarponét krémesre keverjük a porcukorral. A tejszínt felverjük és a banánokat apróra szeleteljük, majd az egészet összekeverjük. A megsült tésztát kettőbe vágjuk és vastagon megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele, majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...