Megosztás
Különleges meggyes piskóta és ínycsiklandó krém. Tökéletes édesség, nagy kedvencem lett! Nem túl édes, egyszerűen szuper.
6 tojás
6 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál barna cukor
1 teáskanálnyi sütőpor
1 rúd vanília belseje
20 dkg meggy
A krémhez:
2 evőkanál meggylekvár 5 dl habtejszín 2 tasak habfix 20 dkg meggy 3 evőkanál porcukor A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
|
Elkészítése:
A tojásokat
szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a
cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, vaníliát és a kakaót,
majd óvatosan összekeverjük a habbal. Közben a meggyet apróra vagdossuk
és a tésztába keverjük. Kivajazott sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt
készre sütjük. A tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, majd a
porcukrot és az apróra vagdosott meggyet. Mikor a piskóta megsült
megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk a krémet és megszórjuk a
csokoládéreszelékkel, hűtőbe tesszük legalább egy órára, ezt követően
szeletelhetjük
Forrás itt található: