Meggyes piskóta tejszínes meggykrémmel, ennél finomabb gyümölcsös sütit el sem lehet képzelni!


Megosztás

 




Különleges meggyes piskóta és ínycsiklandó krém. Tökéletes édesség, nagy kedvencem lett! Nem túl édes, egyszerűen szuper.

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál barna cukor
1 teáskanálnyi sütőpor
1 rúd vanília belseje
20 dkg meggy

A krémhez:
2 evőkanál meggylekvár
5 dl habtejszín
2 tasak habfix
20 dkg meggy
3 evőkanál porcukor

A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék


Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, vaníliát és a kakaót,  majd óvatosan összekeverjük a habbal. Közben a meggyet apróra vagdossuk és a tésztába keverjük. Kivajazott sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, majd a porcukrot és az apróra vagdosott meggyet. Mikor a piskóta megsült megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk a krémet és megszórjuk a csokoládéreszelékkel, hűtőbe tesszük legalább egy órára, ezt követően szeletelhetjük





Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...