Megosztás
Egyszerű és nagyszerű diós sütemény. Ha fincsi ínyencségre vágyunk, érdemes elkészíteni. Nem macerás, a kezdő háziasszonyok is meg tudják csinálni.
5 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál barna cukor
5 dkg darált dió
5 evőkanál víz
1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej 3 evőkanál liszt 15 dkg porcukor 20 dkg vaj 20 dkg darált dió A tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanálnyi vaj 2 teáskanálnyi rumaroma dió |
Elkészítése:
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A tojásokat ketté választjuk, a
fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és
hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd
összekeverjük a tojáshabbal. 180 fokon sütjük 40 percen át. A lisztet és
a darált diót elkeverjük a tejjel, majd lassú tűzön krémmé főzzük.
Kihűtjük, de közben kavargatni kell, hogy ne legyen csomós. A vajat a
porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűtött krémhez, majd megkenjük
vele a piskótát és hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött
megolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, mikor egy kicsit
hűlt a krém tetején eloszlatjuk. A süteményt diódarabokkal díszítjük,
majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.
Forrás itt található: