Megosztás
Szuper sütemény, sok-sok kókusszal! A vaníliás kókuszos főtt krém valami fantasztikus, érdemes kipróbálni!
30 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
2 evőkanál tejföl
1 tojás
A töltelékhez:
6 tojás fehérje 15 dkg porcukor 25 dkg kókuszreszelék A krémhez: 3 evőkanál liszt 6 tojás sárgája 4 dl tej 10 dkg barna cukor 15 dkg vaj 1 vaníliarúd belseje 10 dkg kókuszreszelék |
5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük
és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük.
Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kókuszreszeléket és a
porcukrot. A tésztát kivesszük a hűtőből, ketté osztjuk és kinyújtjuk.
Kivajazott tepsibe tesszük az egyik lapot, majd elsimítjuk rajta a
kókuszos tölteléket, rátesszük a másik lapot és 20 percen át sütjük 160
fokon. Amíg megsül elkészítjük a krémet.
A tojások sárgáját a lisztel és a vaníliával jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk, különben csomós lesz! Ha elkészült kihűtjük. A vajat a cukorral krémesre kavarjuk és belekeverjük a főtt krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és megkenjük vele a sütemény tetejét. A csokoládéreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük. Mikor a krém megszilárdult, már szeletelhetjük is.
A tojások sárgáját a lisztel és a vaníliával jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk, különben csomós lesz! Ha elkészült kihűtjük. A vajat a cukorral krémesre kavarjuk és belekeverjük a főtt krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és megkenjük vele a sütemény tetejét. A csokoládéreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük. Mikor a krém megszilárdult, már szeletelhetjük is.
Forrás itt található: