Raffaello torta – Egy igazi elegáns torta


Megosztás

  
 


Egy igazi ínyencség, különleges alkalmakra.

Hozzávalók:
A piskótához:

1 cs. sütőpor
8 ek. kristálycukor
2 ek. olaj
8 tojás
8 ek. liszt

A kókuszos krémhez:
1 cs. vaníliás cukor
5 ek. porcukor
5 dl tej
5 dl habtejszín
2 db tojás sárgája
10 dkg kókuszreszelék
2 cs. kókusz vagy vanília ízű pudingpor


A díszítéshez:
ízlés szerint
szeletelt mandula
csokireszelék
Raffaello golyók
tejszínhab

Elkészítés:
A tojásokat sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérjehabot.
Egy 24cm-es sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt a piskóta, vágjuk három egyenlő részre. A kókuszreszeléket megfőzzük 3 dl tejben és félre tesszük.
A két tojássárgáját, a 2 dl tejet, a cukrokat és a pudingport kikeverjük csomómentesre, és hozzáadjuk a megfőtt kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a kókuszos résszel.
Az így kapott krémmel a piskótalapokat megtöltjük, és kívülről bevonjuk.
A tortát tetszőlegesen díszítjük Raffaello golyókkal, tejszínhabbal, szelelt mandulával, vagy amivel jól esik.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük! 
 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...