Megosztás
Egy igazi ínyencség, különleges alkalmakra.
Hozzávalók:
A piskótához:
1 cs. sütőpor
8 ek. kristálycukor
2 ek. olaj
8 tojás
8 ek. liszt
A kókuszos krémhez:
1 cs. vaníliás cukor 5 ek. porcukor 5 dl tej 5 dl habtejszín 2 db tojás sárgája 10 dkg kókuszreszelék 2 cs. kókusz vagy vanília ízű pudingpor |
ízlés szerint
szeletelt mandula
csokireszelék
Raffaello golyók
tejszínhab
Elkészítés:
A tojásokat sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérjehabot.
Egy 24cm-es sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt a piskóta, vágjuk három egyenlő részre. A kókuszreszeléket megfőzzük 3 dl tejben és félre tesszük.
A két tojássárgáját, a 2 dl tejet, a cukrokat és a pudingport kikeverjük csomómentesre, és hozzáadjuk a megfőtt kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a kókuszos résszel.
Az így kapott krémmel a piskótalapokat megtöltjük, és kívülről bevonjuk.
A tortát tetszőlegesen díszítjük Raffaello golyókkal, tejszínhabbal, szelelt mandulával, vagy amivel jól esik.
Forrás itt található: