Csábító keksztorta, a legfincsibb amit valaha kóstoltál! A legjobb, hogy még sütni sem kell!


Megosztás

 

 


A keksz és a csokoládé tökéletes összhangja jellemzi leginkább ezt a szuper édességet.

Hozzávalók a kekszes alaphoz
50 dkg háztartási keksz
5 dkg marcipán
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
0,5 dl langyos tej

A felső réteghez:
20 dkg marcipán

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. 


Közben  felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...