Megosztás
Hozzávalók a kekszes alaphoz
5 dkg marcipán
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
0,5 dl langyos tej
A felső réteghez:
20 dkg marcipán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. |
Közben felolvasszuk
a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére
öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás itt található: