Megosztás
A süti nagyon puha, a krém pedig álom fincsi!
Hozzávalók a tésztához:
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl langyos tej 1 evőkanál kakaópor 2 teáskanálnyi cukor A krémhez: 60 dkg mascarpone 1 dl habtejszín 4 evőkanál porcukor 3 tasak vaníliás cukor 1 tasak habfix |
A tetejére:
csokoládéreszelék
csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a kakaóport is belekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és beledolgozzuk a habot. Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát és 35-40 percen át sütjük 180 fokon. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, így keményebb lesz. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a habot és hűtőbe tesszük amíg a tészta megsül, majd kihűl. A piskótát kettőbe vágjuk és közben a cukrot, a kakaót és a tejet összekeverjük és belocsoljuk vele, majd megkenjük a krémmel, bevonjuk a tetejét is vele. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel és lehűtjük, majd kínálhatjuk.
Forrás itt található: