Megosztás
A csokoládé és a mascarpone önmagában is nagyon fincsi, de így együtt tökéletes páros!
Hozzávalók a tésztához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
A fehér krémhez:
1 tasak tejszínes pudingpor 5 evőkanál cukor 4 de tej 30 dkg mascarpone A csokoládés krémhez: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanálnyi vaj 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 3 evőkanál cukor 3 dl habtejszín |
Elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral, kakaóporral, liszttel és a sütőporral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Kivajazott tepsibe öntjük és 40 percen át sütjük 180 fokon. A pudingot és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és megfőzzük, majd kihűtjük és összedolgozzuk a mascarponével. Mikor a piskóta megsült, háromba vágjuk és megkenjük a fehér krémmel. Közben a habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és belekeverjük a vajat és a kakaóport, hagyjuk kihűlni és belekeverjük a habba, bevonjuk vele a sütemény külsejét. Lehűtjük és már szeletelhetjük is.
Forrás itt található: