Hótorta, avagy Rákóczi túrós anya módra





Tészta:

10 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor



Töltelék:
50 dkg túró
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
fél citrom leve
4 dl tej

Hab:
4 tojásfehérje
10 dkg porcukor


Elkészítése:
Ez egy kis-tepsis adag (24 × 36 cm-es tepsim van). A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson, kb. a tepsi magasságának a feléig. A tölteléket összeállítjuk: nem kell főzni, csak minden hozzávalót kikeverni. Ne ijedj meg a leveses állagától, ha betartod a sütési időt, tökéletes lesz! Ráöntjük a tésztára. Előmelegített sütőben (nekem gázom van, azon 3-4-es fokozaton szoktam sütni) 45 perc! Nagyon fontos: lehet, hogy soknak tűnik, de kell ennyi, érdemes betartani. Eközben 4 tojásfehérjéből és 10 dkg porcukorból kemény, fényes habot verünk. Ha kész, a sütit kivesszük a sütőből, a habot elsimítjuk a tetején, majd nagyon magas fokozaton kicsit megbarnítjuk rajta. Ez kb. 10 perc, de lehet, hogy elég lesz 5 is.
Csak és kizárólag hidegen szabad szeletelni vizes késsel, addigra kicsapódik a cukor is, és nagyon csini lesz.

Bathó Balázsné receptje.




Forrás még több recept: http://webcukraszda.hu/hotorta-avagy-rakoczi-turos-anya-modra/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...