Holland szelet

KÉP


Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 1 dl tejföl



Krém:

6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
baracklekvár

Máz:

18 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej


A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle. 6 dl tejjel, 6-7 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk.


Az összeállítás:

mézes lap
kakaós krém
mézes lap
baracklekvár
mézes lap
fehér krém
mézes lap
máz

A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.


Nagyon finom és mutatós, jó étvágyat! :)


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!

Forrás és még több receptek:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...