Hűtős fánk




 80 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
4 dl (2 kis pohár) tejföl
10 dkg élesztő*
2 kiskanál só
2 kiskanál cukor
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztjuk). Egy jó órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra elsodorjuk. Szaggatjuk, még 15 percig állni hagyjuk, és sütjük.


Mikor a tejfölt hozzáadjuk, kicsit lágynak tűnik. Jó étvágyat hozzá!
Németh Csilla receptje.




Fánkszaggató Kattints a képre:

Forrás itt található:
 http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...