Gesztenyés krémes



 


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 fiola rum aroma (vagy ízlés szerint rum)

A tetejére:
  • 5 dl habtejszín
  • vaníliás cukor
  • 1 evőkanál csokiforgács


Elkészítése:
A tésztához összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet és az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (24 × 38 cm) simítjuk a masszát. 180°C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A krémhez összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára simítjuk.
A tetejére felverjük a tejszínt, amit tetszés szerint vaníliás cukorral is ízesíthetünk. Rákenjük a gesztenyekrémre, végül meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.
Vass Lászlóné receptje.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...