3bit szelet



 


Hozzávalók:

Tészta:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
fél csomag sütőpor


Krém:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
5-6 csepp vanília aroma
3 evőkanál kakaópor

Töltelék:
25 dkg szögletes háztartási keksz
3 dl tej (vagy főzött kávé)


A tetejére:
10 dkg tej tortabevonó csokoládé
kevés olaj, vagy helyette ráreszelni a csokoládét


Elkészítése:
A fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott masszát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat lábasban kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd a tejjel jól elkeverjük, és sűrűre főzzük. Lehűtjük, majd jól kihabosítjuk a margarinnal, végül a masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe beleöntjük a vanília aromát, a másik felébe pedig a kakaóport.
A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül egy sor tejbe, vagy kávéba áztatott háztartási keksz (nem szabad eláztatni!), ezután a kakaós krémet simítjuk rá, végül bevonjuk az olajjal megolvasztott tortabevonóval, vagy helyette ráreszeljük a csokoládét. Hűtőben néhány órát pihentetjük, másnapra nagyon finom puha lesz.
Farkasné Joó Ibolya receptje.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...