Hozzávalók:
Tészta:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Krém:
6 tojássárgája 25 dkg cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 7 dl tej 25 dkg margarin 5-6 csepp vanília aroma 3 evőkanál kakaópor Töltelék: 25 dkg szögletes háztartási keksz 3 dl tej (vagy főzött kávé) |
A tetejére:
10 dkg tej tortabevonó csokoládé
kevés olaj, vagy helyette ráreszelni a csokoládét
Elkészítése:
A fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a
darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet. Az így
kapott masszát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített
sütőben megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat lábasban kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a
pudingport, majd a tejjel jól elkeverjük, és sűrűre főzzük. Lehűtjük,
majd jól kihabosítjuk a margarinnal, végül a masszát kétfelé vesszük. Az
egyik felébe beleöntjük a vanília aromát, a másik felébe pedig a
kakaóport.
A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül egy sor tejbe, vagy kávéba áztatott háztartási keksz (nem szabad eláztatni!), ezután a kakaós krémet simítjuk rá, végül bevonjuk az olajjal megolvasztott tortabevonóval, vagy helyette ráreszeljük a csokoládét. Hűtőben néhány órát pihentetjük, másnapra nagyon finom puha lesz.
Farkasné Joó Ibolya receptje.
Forrás itt található:A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül egy sor tejbe, vagy kávéba áztatott háztartási keksz (nem szabad eláztatni!), ezután a kakaós krémet simítjuk rá, végül bevonjuk az olajjal megolvasztott tortabevonóval, vagy helyette ráreszeljük a csokoládét. Hűtőben néhány órát pihentetjük, másnapra nagyon finom puha lesz.
Farkasné Joó Ibolya receptje.