A világ legízletesebb fasírtja – a fenséges recept



 
Sokféleképpen ellehet készíteni egy fasírtot, de ezzel a móddal még nem találkozhattál.

Hozzávalók 8 főre:
2 fej vöröshagyma
1kg darált sertéshús
2,5 dl ketchup
2,5dl mustár
3 db tojás
2dkg zsemlemorzsa
2 szelet kenyér

Fűszerezéshez:
bazsalikom
petrezselyemzöld
sertéssült fűszerkeverék

bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húsos masszát, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. 


A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig. Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...