Hozzávalók
Hozzávalók
5 tojásos csokis piskóta
5 tojás
12 dkg liszt
10 dkg cukor
2 kanál holland kakaópor
1 csg sütőpor
fél dl olaj
fél dl víz
Töltelék
25 deka gesztenyemassza 6 szem aszalt szilva 2,5 deci tejszín 3 deka porcukor A tetejére 10 deka étcsoki 5 deka fehér csokoládé 5 deka margarin fél deci olaj |
Elkészítése
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 6 deka cukorral felverem
A sárgáját a maradék cukorral vízzel olajjal és a kakaóporral habosra kikeverem.
A csokis masszába a felvert fehérjét belekeverem ,és utána hozzáadom a sütőporos lisztet.34x32-es sütőpapiros tepsibe simítom és 170 fokon 15 perc alatt megsütöm
Amikor kisült és kihűlt a tészta két lapra vágom.
A krémhez a tejszínt a cukorral felverem, a gesztenyemasszához adom az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágom és a krémbe keverem.
Ezzel a krémmel az egyik lapot megtöltöm és a másikat a tetejére teszem.
A csokoládékat gőz felett felolvasztom és a felső lapra márványozottan teszem.
Forrás itt található: