Hozzávalók
Egy 3 tojásos csokis piskóta
3 tojásos piskóta
3 Tojás
3 kanál cukor
4 kanál liszt
fél csg sütőpor
2 kanál olaj
2 kanál víz
A csokishoz
2 kanál holland kakaópor Krém hozzávalói 15 deka margarin 10 deka porcukor 4 deci tej 1csg vaníliás puding A bevonáshoz 10 deka étcsoki fél deci olaj |
Elkészítése
A három tojásból őzgerincformában egy sima piskótát és egy csokis piskótát sütöttem
A tojásokat szét választom, a sárgáját 1 kanál cukorral vízzel és olajjal habosra kikeverem
A fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem
A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet
A csokis tészta ugyanígy készül csak hozzáadom a kakaóport
A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöm
170 fokon megsütöm
Amikor kihűlt mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem
A margarinból és porcukorból krémet kevertem.
Amikor a pudingom kihűlt összekevertem a porcukros margarinos krémmel
A felvágott lapokat egy csokis egy piskóta lappal összeragasztottam a krémmel Majd kb egy jó órát hidegre tettem ,hogy kicsit összeérjen a tészta
A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztottam és a már hideg süteményre rákentem.
Dermedés után szeleteltem –
Forrás itt található: