Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
3 db tojás
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone 4,5 dl habtejszín 60 gramm vaníliás pudingpor 3 csg vaníliás cukor 4 ek. porcukor 30 dkg magozott meggy |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
2/3 részét ,24×39 cm-es ,sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk.
170 fokra melegített sütőben elősütjük 10 percet.
Míg sül elkészítjük a krémet.
A krém hozzávalóit együtt ,a meggy kivételével kemény habbá verjük.
A végén bele forgatjuk a meggy szemeket.
A tepsit kivesszük a sütőből,a krémet rátesszük,elsimítjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk és derelye vágóval csíkokat vágunk és a krémre rakjuk átlós irányban.
Visszatesszük a sütőbe ,még 25 -30 percig sütjük.
Amikor kihűlt felszeleteljük,enyhén meghinthetjük porcukorral.
Annyira csodálatos íze van,ahogyan a krémet beszívja a tészta!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás itt található: