Hozzávalók
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
Só ízlés szerint
Őrölt bors ízlés szerint
A lángos tésztához:
25 dkg finomliszt
1,5 dl tej
1 pici cukor
1 mk. só
1 kefir /150 gr/
1,5 dkg friss élesztő
1 db tojás
A sütéshez:
7 dl étolaj
Elkészítése
Először a lángost tésztát készítjük el. A langyos,cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt,majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük,hozzá keverjük a sót,bele ütjük a tojást,a kefirt is hozzá adjuk,majd a megkelt élesztőt. Jól kidolgozzuk és letakarva fél óráig kelesztjük. A csirkemellet felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,borssal meghintjük. |
Egy lábasban étolajat hevítünk.
A csirkemell szeleteket a lángos tésztába mártjuk,egy evőkanál segítségével eloszlatjuk a tésztát mindkét oldalán és kisütjük.
Fedő alatt ,lassú tűznél,fordítás után fedő nélkül.
Mexikói vegyes zöldségkeverékkel összekevert rizzsel és jó hideg tejfölös uborkával fogyasztottuk.
Lehet tálalni köret nélkül is.
Tejföllel meglocsolva ,reszelt sajttal meghintve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás itt található: