Hozzávalók
A kakaós piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
6 evőkanál kókuszreszelék 1 csomag tejszín ízű pudingpor 5 dl tej 5 evőkanál cukor 13 dkg margarin 1 tábla fehér csokoládé málnalekvár |
Elkészítése
A kakaós piskótához a fehérjét és a sárgáját különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. Egy külön tálban a lisztet összeforgatjuk a sütőporral. Kanalanként, váltogatva a lisztes keveréket és a kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk a tojássárgájába. Tortaformába öntjük, és készre sütjük.
A krémhez a pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzünk, mielőtt lehúznánk a tűzről beleforgatjuk a kókuszt. Kihűtjük. A margarint krémesre keverjük, kanalanként alaposan hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A tortát három lapra vágjuk, megkenjük vékonyan málna ízzel, rá a kókuszos krémet, így a második lapot is. A tetejét is megkenjük az ízzel, bevonjuk fehércsokoládéval. A tetejét díszítésnek át szoktam húzni vékony csíkokban csokival.
Forrás itt található: