Eszkimó szelet







Hozzávalók
A tésztához:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó




A krémhez:
5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl

A tetejére:
1 tábla tortabevonó


Elkészítése
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell. A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen.

Megjegyzés:
Hamar megsül, figyelni kell, nehogy a kakaó miatt megégjen. Ha nincs kókuszos puding, akkor a házi fajtáját készítem el: a tejben 2 marék kókuszreszeléket megfőzök, és tejszínes pudingot rakok hozzá. Szinte ugyanaz. smile hangulatjel Ha valakinek nincs kedve az olvasztott csokival bajlódni, akkor ráreszelni a csokit. Forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni. A bögre mérete kb.2,5-3 dl.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...