Hozzávalók
A diós piskótához:
4 egész tojás
16 dkg kristálycukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaó
5 dkg dióbél
A krémhez:
3 dl tej 3 evőkanál liszt 1 tojás 25 dkg margarin 18 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor |
Elkészítése
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, lassan hozzáöntjük a tésztához. A tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Elkeverjük benne a durvára vágott diót. Sütőpapírral bélelt tortaformában, forró sütőben megsütjük.
A krémhez 3 evőkanál lisztet simára keverünk 1 tojással és 3 dl tejjel. Lassú tűzön sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük 18 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. A kihűlt krémmel összekeverjük, és megtöltjük vele a tésztát.
Tetejét tetszés szerint díszítjük pár darab kandírozott virágszirommal.
Forrás itt található: