Vaníliakrémes diótorta







Hozzávalók
A diós piskótához:
4 egész tojás
16 dkg kristálycukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaó
5 dkg dióbél



A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 tojás
25 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése

Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, lassan hozzáöntjük a tésztához. A tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Elkeverjük benne a durvára vágott diót. Sütőpapírral bélelt tortaformában, forró sütőben megsütjük.

A krémhez 3 evőkanál lisztet simára keverünk 1 tojással és 3 dl tejjel. Lassú tűzön sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük 18 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. A kihűlt krémmel összekeverjük, és megtöltjük vele a tésztát.

Tetejét tetszés szerint díszítjük pár darab kandírozott virágszirommal.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...