KATI SZELET







Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 0,5 dl)
A krémhez:
2 dl tej
1 csomag vaniliás cukor
0,5 dl rum vagy 1 rumaroma
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál sárgabaracklekvár
15 dkg porcukor
25 dkg margarin



A mázhoz:
3 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor

Valamint:
csokoládé


Elkészítése
  A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz. 

A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük. 

A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá. Másnap (illetve jópár óra múlva) szeletelhetjük. 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...