Puncsszelet recept







Hozzávalók
A tésztához: 
50 dkg liszt
 1 csomag sütőpor
 25 dkg rama
 20 dkg cukor
 2 tojás sárgája
 4,5 dl tej



 A krémhez: 
10 dkg vaj
 10 dkg cukor
 3 evőkanál rum
 3 evőkanál baracklekvár
 3 evőkanál kakaópor

 A tetejére:
4 tojásfehérje
 20 dkg cukor
 10 dkg ét csoki


Elkészítése

A lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. 

3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, tepsire fektetjük, és sütőben egyenként kb. 12 percig sütjük. 

Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. 

A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. 

Egyenletesen az egyik tésztalapra kenjük, majd lefedjük a másikkal.

A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőzre állítjuk, beleszórjuk a cukrot, és 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük. 

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a habra csorgatjuk, villával kicsit megcifrázzuk, és hűtőben dermedni hagyjuk. Kockára vágva kínáljuk.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...