Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg rama
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
4,5 dl tej
A krémhez:
10 dkg vaj 10 dkg cukor 3 evőkanál rum 3 evőkanál baracklekvár 3 evőkanál kakaópor A tetejére: 4 tojásfehérje 20 dkg cukor 10 dkg ét csoki |
Elkészítése
A lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.
3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, tepsire fektetjük, és sütőben egyenként kb. 12 percig sütjük.
Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk.
A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk.
Egyenletesen az egyik tésztalapra kenjük, majd lefedjük a másikkal.
A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőzre állítjuk, beleszórjuk a cukrot, és 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a habra csorgatjuk, villával kicsit megcifrázzuk, és hűtőben dermedni hagyjuk. Kockára vágva kínáljuk.
Forrás itt található: