Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.kakaópor
1 kk .szódabikarbóna
A krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor 8 dl tej 8 ek.cukor 10 dkg margarin A meggyzseléhez: 1 üveg kimagozott meggy 1-2 ek. zselatin A tetejére: 5 dl tejszín cukor reszelt csokoládé |
Elkészítése
Most ne lepődj meg, de tényleg úgy kell a tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütni,(,a tepsi aljára sütőpapírt teszünk,) hogy abban nincs liszt. Ha kész a piskóta, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A 2 csomag pudingot a cukorral és a 8 dl tejjel megfőzzük, és még forrón 10 dkg margarint belekeverünk, majd a kihűlt tészta tetejére öntjük.
1 üveg kimagozott meggyet lecsepegtetünk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A meggypépet 1-2 evőkanál zselatinnal felfőzzük, és a puding tetejére simítjuk.
Ha kihűlt, 5 dl tejszínt felverünk, és a meggyzselére terítjük. A tejszínre csokoládét reszelünk, de akár meggyszemekkel is díszíthetjük.
Forrás itt található: