Hozzávalók:
20 dkg liszt,
3 db tojás,
10 dkg felolvasztott,langyos vaj,
15 dkg cukor,
5 ek. jó kemény szilvalekvár,
9 ek. víz,
1 tk. sütőpor,
fél tk. szódabikarbóna,
1 tk. őrölt fahéj,
fél tk. őrölt szegfűszeg,
1 cs. vaníliás cukor,
csipet só.
Tetejére:
szilvalekvár.
Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé,
0,5 dl olaj.
Elkészítése
A szilvalekvárt keverjük ki a vízzel,másfajta lekvárral is finom.Ha lekvárunk híg akkor vizet nem muszáj beletenni hanem csak lekvárt tegyünk bele. A tojásokat habosra keverjük a cukorral,csipet sóval,belekeverjük a vajat,kikevert lekvárt.Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport,szódabikarbónát,fűszereket. |
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük.180 fokos előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük,végezzünk tűpróbát,ha nem ragad rá semmi akkor megsült.Amint kivettük a sütőből azonnal forrón kenjük meg vékonyan szilvalekvárral és hagyjuk kihűlni.
Bevonjuk csokimázzal:amihez a csokit megolvasztjuk vízgőz felett,majd belekeverjük az olajat.Ráöntjük a süti tetejére.
Muffin formában is süthetjük.
Nagyon finom süti érdemes kipróbálni –
Forrás itt található:
Bevonjuk csokimázzal:amihez a csokit megolvasztjuk vízgőz felett,majd belekeverjük az olajat.Ráöntjük a süti tetejére.
Muffin formában is süthetjük.
Nagyon finom süti érdemes kipróbálni –
Forrás itt található: