Habos Lajcsi szelet







Hozzávalók:

 2 kanál kakaó
2 kanál méz
2 egész tojás
20 dkg cukor
40 dkg liszt
5 dkg margarin
2 kiskanál szódabikarbóna

A krémhez:
1 csomag vaníliás puding
1 csomag puncsos puding
2 x 4 dl tej
rum
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

A habhoz a tetejére:
2 tojásfehérje
20 dkg cukor

Elkészítése

A lisztbe a szódabikarbónát keverjük bele. A többi hozzávalót gőz felett kb. 5-7 percig keverjük. Levesszük a gőzről, és a lisztet beleszórjuk. A tésztát 3 felé vesszük, és vékonyra kinyújtjuk. 180 fokon 10 perc alatt megsül.

A pudingokat a szokásos módon felfőzzük külön-külön, és kihűtjük. A margarinból és a porcukorból krémet készítünk. A vajkrémet kettévesszük, és a pudingokkal kikeverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot. A lapokat a kétféle krémmel megtöltjük. A tetejét vékonyan lekvárral lekenjük. A fehérjét cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és a lekváros lapra rásimítjuk.
A tészta kemény, ezért legalább fél napot kell várni a szelésre. –


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...