Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
8 db tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
1/2 dkg kakaópor
2 ek darált dió
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
1/2 liter tej 25 dkg kristálycukor 8 dkg vaníliás pudingpor 5 db tojásfehérje 2 cent rum 10 dkg darált dió 4 dkg mazsola A díszítéshez: 25 dkg tejszínhab 5 dkg csokoládé |
Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk.
Fele cukorral a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a másik fele cukorral fehéredésig keverjük.
Utána óvatosan hozzá keverjük a kemény habot,részletekben bele keverjük a sütőporos lisztet.
A tészta masszát 3 részre osztjuk.
Egyik marad sárgán,a másodikba keverjük a kakaót,a harmadikba a darált diót.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőzsírpapírral,majd a 3 fajta tésztát egymás mellé(kb 1/2 cm vastag kell hogy legyen) simítjuk.
180-190 fokon 10-12 percig sütjük.
a krém készítése:
A tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
A vaníliás pudingporokat a másik fele cukorral kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzáadjuk(1 vaníliás cukrot is tehetünk bele) és sűrűre felfőzzük lassú tűzön.
Tartalék lángon a sűrűre főtt pudingos masszába keverjük a cukros tojáshabot .
Az elkészült krémet ketté osztjuk.
A mazsolát előzőleg már rumban megáztattuk.
A diós lap kerül alulra,meglocsoljuk rummal,fele krémet rákenjük,megszórjuk darált dióval,majd mazsolával,rákenjük a másik fele krémet,majd rátesszük a sárga lapot(a barna következett volna,de elfeledkeztem,de így is jó),meglocsoljuk rummal,a másik rész krém felével megkenjük,megszórjuk dióval,majd mazsolával,rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a barna lappal.
A tejszínt keményre verjük, a tészta tetejére simítjuk, csokoládé reszelékkel megszórjuk
Forrás itt található: