Hozzávalók:
Piskóta:
3 x 3 tojásból kakaós sima piskótát készítettem.
Krém:
250 gr.mascarpone
3 dl. tejszín
2 tojássárgája
2 dl.tej
5 ek. cukor
1 ek. liszt
15 gr. zselatin
őszibarack befőtt
Elkészítése
A zselatint beáztatom 3 kanál vízben. A tojássárgáját kikeverem 5 ek. porcukorral,utána hozzá adom a kanál lisztet és lassacskán hozzá keverem a tejet. Ezt a masszát lassú tűzön sűrűre főzöm. A zselatint picit felmelegítem és a tojásos krémbe keverem ,aztán hagyom kihűlni. A mascarponet kikeverem 4 kanál porcukorral. |
A tejszínt kemény habbá verem.
Miután kihűlt a tojásos krém ,hozzá adom óvatosan először a mascarponet,aztán a tejszínt.
Az őszibarackot apróra darabolom és ezt is a krémhez adom.
A krémet elfelezem ,de a tetejére is hagyok egy kicsit.
Megtöltöm a piskóta lapokat és a tetején elsimítom a megmaradt krémet
Forrás itt található: