Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojás
15 dkg liszt
13 dkg cukor
2 ek olaj
1 rúd vanília,vagy vaníliás cukor
Szokásos módon piskótát sütünk belőle egy kisebb tepsiben.
Vanília krém:
3 dl tej, 2 tojás, 3 ev. k. étkezési keményítő 10 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, kb 2 maréknyi kókuszreszelék, ízlés szerint cukor. |
Elkészítése
Kevés tejjel simára keverem a hozzávalókat,hozzáöntöm a többi tejet és a kókuszt. Lassú tűzön besűrítem. Besűrűsödött belekeverem a vajat is. Kihűtöm, közben keverek rajta ne bőrösödjön be a teteje.
2,5 dl hideg tejszínt 2 ev. k cukorral és vaníliás cukorral,1 habfixálóval géppel kemény habbá verem.
Ha kihűlt a vaníliakrém óvatosan összekeverem a tejszínnel. Piskótát kettévágom és megtöltöm a krémmel. Tetejére hagytam egy kevés krémet,kókuszreszelékkel megszórtam.
Olyan mint az orosz krém torta csak most kókusszal dúsítottam.
Forrás itt található: