Hozzávalók:
a laphoz:
6 tojás
6 evőkanál liszt
8 evőkanál barna cukor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg aszalt barack
1 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
A krémhez:
3 dl barackos joghurt 3 dl natúr joghurt 3 dl habtejszín 2 tasak zselatin 15 dkg cukor 50 dkg barack Díszítéshez: 2 dl habtejszín barack befőtt |
Elkészítése
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és habbá verjük. A tojások sárgájához hozzákeverjük a száraz alapanyagokat és összedolgozzuk a habbal óvatosan, hogy ne törjön össze. Majd az aszalt barackot apróra vagdossuk és azt is belekeverjük. 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, közben elkészítjük a krémet. A zselatint feloldjuk és összekeverjük a kétféle joghurttal, majd a barackokat apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A tejszínhabot felverjük és belekeverjük a cukrot, majd mikor már kemény összedolgozzuk a joghurtos krémmel. Ha a lap megsült ketté vágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejét bevonjuk tejszínhabbal, a barack befőttet lecsöpögtetjük, majd félbe vágjuk a barackokat és minden szelet tetejére teszünk egy darabot.
Forrás itt található: