Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál méz
4 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli
2 kanál meleg tej
40 dkg liszt
Valamint:
2 db ostyalap 4 tojásfehérje 20 dkg cukor 2-3 maréknyi vágott vagy darált dió A krémhez: 2 csomag tejszínes pudingpor 6 dl tej 15 dkg porcukor 25 dkg margarin 1 evőkanál méz A tetejére: 15 dkg tortabevonó csokoládé 2 evőkanál olaj |
Elkészítése
Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat, és 2 lapot nyújtunk belőle sütőpapíron, villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását, és 180C ˚-on sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.
Forrás itt található: