Diós-ostyalapos mézes sütemény







Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál méz
4 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli
2 kanál meleg tej
40 dkg liszt

Valamint:
2 db ostyalap
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
2-3 maréknyi vágott vagy darált dió
A krémhez:
2 csomag tejszínes pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 evőkanál méz
A tetejére:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj


Elkészítése
Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat, és 2 lapot nyújtunk belőle sütőpapíron, villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását, és 180C ˚-on sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...