Zöldséggel sült csirkecombok







Hozzávalók:
10 db csirkecomb. ( alsó )
2 evőkanál olívaolaj.
1 nagy hagyma 
2 közepes paradicsom.
1 / 2 csésze datolya 
1 kis padlizsán 
2 csésze kockára vágott sütőtők
1 / 2 teáskanál fokhagyma 
1 / 4 csésze zöld olajbogyó 
1 / 4 csésze .sárgarépa 
2 evőkanál hámozott zúzott pisztácia 
1 citrom .


1 / 2 csésze csirke húsleves.
1 / 2 teáskanál citromhéj
1 / 2 teáskanál lime héja
1 teáskanál kurkuma.
1 teáskanál paprika 
1 teáskanál zúzott szárított koriander.
1 / 2 teáskanál őrölt erős paprika
1 / 2 teáskanál szegfűszeg 
1 / 2 teáskanál őrölt kömény.
1 teáskanál só.
1 / 2 teáskanál őrölt fekete bors.


Elkészítése
a fűszereket a só és bors kivételével serpenyőben megpiritom egy kicsit, igy jobban kijön az aromája.
ha kissé kihült, adok hozzá kevés olajat, ezzel fogom bekenni a csirkét, 
hütőbe rakom legalább 2 órára.
kiveszem és olajon elősütöm a húsokat minden oldalról. 
a paradicsomot,meghámozom , felapriom , padlizsánt répát , olajbogyót , datolyát is felvágom kis kockára.
a zöldségeket kiolajozott serpenyőben piritom egy kicsit, beleteszem a csirke darabokat, 
az egészet átöntöm egy tepsibe , 
a sütőben készre sütöm kb : 1 . 5 óra alatt.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...