Hozzávalók:
10 db csirkecomb. ( alsó )
2 evőkanál olívaolaj.
1 nagy hagyma
2 közepes paradicsom.
1 / 2 csésze datolya
1 kis padlizsán
2 csésze kockára vágott sütőtők
1 / 2 teáskanál fokhagyma
1 / 4 csésze zöld olajbogyó
1 / 4 csésze .sárgarépa
2 evőkanál hámozott zúzott pisztácia
1 citrom .
1 / 2 csésze csirke húsleves.
1 / 2 teáskanál citromhéj 1 / 2 teáskanál lime héja 1 teáskanál kurkuma. 1 teáskanál paprika 1 teáskanál zúzott szárított koriander. 1 / 2 teáskanál őrölt erős paprika 1 / 2 teáskanál szegfűszeg 1 / 2 teáskanál őrölt kömény. 1 teáskanál só. 1 / 2 teáskanál őrölt fekete bors. |
Elkészítése
a fűszereket a só és bors kivételével serpenyőben megpiritom egy kicsit, igy jobban kijön az aromája.
ha kissé kihült, adok hozzá kevés olajat, ezzel fogom bekenni a csirkét,
hütőbe rakom legalább 2 órára.
kiveszem és olajon elősütöm a húsokat minden oldalról.
a paradicsomot,meghámozom , felapriom , padlizsánt répát , olajbogyót , datolyát is felvágom kis kockára.
a zöldségeket kiolajozott serpenyőben piritom egy kicsit, beleteszem a csirke darabokat,
az egészet átöntöm egy tepsibe ,
a sütőben készre sütöm kb : 1 . 5 óra alatt.
Forrás itt található: