Rózsa szelet







Hozzávalók:
45 dkg liszt
18 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás
1 sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
2 dkg kakaópor

Máz:
3 tojássárgája
1 van.cukor
15 dkg cukor
A lapok kenéséhez:
baracklekvár
Hintéshez:darált dió


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 cipót formálunk. Egy cipóba a kakaóport bele dolgozzuk.
Kinyújtjuk egyenként.
Egy tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk. Egy lapot az aljára nyújtjuk,megkenjük baracklekvárra,megszórjuk dióval,rányújtjuk a barna lapot,megkenjük lekvárral,darát dióval megszórjuk.Végül a 3. lappal befedjük és sütjük. A kihűlt tészta tetejére a mázat elkészítjük. A hozzávalókat jól kikeverjük és a tésztára simítjuk



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...