Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
15 gr szalalkáli
2 db tojás
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 vaníliás cukor
A krémhez: 3 db tojás sárgája 1 liter tej 5 ek. finomliszt 2 púpozott evőkanál kakaópor 3 vaníliás cukor 15 dkg cukor 15 dkg margarin 3 tojásfehérje kemény habja A bevonathoz: 15 dkg csokoládé 75 ml tejszínhab 5 dkg margarin |
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk.
Ha nem állna össze (nekem így jó volt),akkor tegyünk hozzá tejet.
4 egyforma cipóra osztjuk,majd kinyújtjuk.
24×39 cm –es margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük.
Egy lap sütési ideje 7-8 perc, (180 fokon )teljesen világosra sütjük.
Krém készítése:
A tojás sárgákat,tej felét,cukrokat,kakaóport,lisztet csomómentesre kikeverjük,majd hozzá adjuk a megmaradt tejet és sűrűre felfőzzük.
Ezután hozzá keverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot.
A lapokat betöltjük.
A máz készítése:
A tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk ,hozzá keverjük a margarint és a sütemény tetejére öntjük.
A sütemény 1 éjszakát álljon a hűtőben és utána tetszés szerint szeleteljük.
Forrás itt található: