Hozzávalók:
Tészta :
6 tojásfehérje
200 g cukor
200 g őrölt dió
50 g sima liszt ( 2 evőkanál )
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál olaj
1 / 2 sütőpor
krém
6 tojássárgája 800 ml tej 2 vaníliás puding (2 x 40 g) 2 evőkanál liszt 200 g kristálycukor 250 g vaj ( vagy margarin ) 50 g olvasztott étcsokoládé 200 g keksz tej és rum áztassa a keksz locsolás kakaó sütemény |
Elkészítése
a tésztához valókat összekeverem és közepes tepsibe piskótát sütök belőle, ( 25 x 35 ) 180 fokon 20 - 26 perc alatt , kihütöm .a krémhez felforralok 6 dl tejet, a maradékba keverem a cukrot, pudingot,lisztet, tojássárgárgát.
amikor felforrt a tej a pudingos cukros tejet hozzáöntöm és sürüre fözöm állandó kevergetés közben .
amikor már langyos , hozzákeverem a vajat is .
a krémet elfelezem , s az egyik részbe keverem bele az olvasztott csokit , a másik marad fehér.
összeállitása :
a tésztát lerakom a tepsibe , azt megkenem a fehér krémmel , arra rendezem el a rumos tejben áztatott kekszeket .
azt a csokis krémmel kenem meg, s a tetejét vastagon megszóróm kakaóporral, vagy csokimázzal kenem meg .
Forrás itt található: