A tészta hozzávalói:
5 tojás
25 dkg cukor
35 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
1 bió citrom
1 dl étolaj
2 deci tej
2 ek. kakaópor
Krémhez:
10 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
1csg vaníliás pudingpor
2 kanál cukor
2 dl habtejszín
1 habfixáló
4 dkg porcukor.
|
Elkészítése :
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a 15 deka cukorral, fél deci vízzel, a citrom levével, reszelt héjával és az olajjal habosra kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverem. A két masszát összekeverem. Hozzáadom a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 24x22-es sütőpapiros tepsibe öntöm a massza felét. A másik felét félreteszem és hozzákeverem a kakaóport. Ezután a sárga masszára öntöm és összekeverem a tepsiben a két masszát , hogy foltos legyen. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Amíg sül a tészta elkészítem a krémet. A tejet a cukorral és a pudinggal a szokásos eljárással felfőzöm, hozzáadom a kókuszreszeléket és kihűtöm. A tejszínt habbá verem a porcukorral és a habfixálóval. A kihűlt pudinggal habos krémmé összekeverem és a kihűlt tészta tetejére kenem. A tetejét kókuszreszelékkel meghintem, amit olvasztott csokoládéval lecsurgatok
Forrás itt található: