Csodás sütemény







Hozzávalók:
20 dkg Nutella
20 dkg apróra vágott pirított dió
babapiskóta
egy bögre édes kávé (2 dl)

Piskótához:

7 tojásfehérje
1 kanál citrom leve
20 dkg cukor
4 evőkanál dió
2 evőkanál liszt



Krémhez:
7 tojássárgája
10 evőkanál cukor
7 evőkanál tej
350 ml. tejszín
1 vaníliás cukor
A tepsi mérete 28 x 40 cm
A tepsit kibéleljük és rátesszük a vágott diót.


Piskóta:
A tojásfehérjéket felverem a citrom levével,hozzá adagolom a cukrot,aztán a diót és a lisztet.
A masszát ráöntjük a tepsiben lévő dióra és megsütjük.
A megsült a piskótát egy tálcára borítjuk az aljával felfelé,úgy hogy a diós fele legyen felül.Még melegen megkenjük a Nutellával.

Krém:

A tojássárgákat a cukorral és a tejjel kikeverem és vízgőz felett sűrűre főzöm,majd kihűtöm.
A tejszínt felverem és hozzá adagolom a kihűlt krémet és addig verem míg jó habos krémet kapok.
A nutellás piskótára rásimítom fele adag krémet,aztán szép sorban rárakom a kávéban áztatott babapiskótát.
A kekszekre rásimítom a megmaradt krémet.
Másnapig hideg helyen tartom,aztán szeletelem

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...