PISKÓTA :
8 tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Krém :
1 üveg magozott megy 3 csg. vaníliás pudingpor 8 dl tej 12 ek. porcukor 5 dl tejszín rumaroma 1 csg. zselatin |
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás fehérjét a fele cukorral,kemény habbá verjük.
A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük,hozzá adjuk a lisztet,sütőport és kakaóport, óvatosan hozzá adjuk a habhoz. A piskótát megsütjük és kihűlés után lapjában ketté vágjuk.
Krém: a meggyet leszűrjük és a levében megfőzünk egy vanília pudingot 4 ek. cukorral,közben beáztatunk egy csg. zselatint és azt is hozzá adjuk,majd hagyjuk kihűlni.
A másik 2 cs. vanília pudingot a 8 dl tejben,8 ek cukorral megfőzzük és kihűtjük.
Felverjük a tejszínt kemény habbá és óvatosan a tejes pudingos krémhez adjuk. Az alsó lapot a meglocsoljuk rum aromás sziruppal,( víz- cukor-rumaroma keveréke),rá helyezzük a zselatinos krémet. A krémre ráhelyezzük a magozott meggyet,aztán a tejszínes krém felét. Rátesszük a másik felét a piskótának és rákenjük a másik részét a krémnek.
Tetejére csokit reszeltem.
Forrás itt található: