Diós-lekváros szelet










Hozzávalók:

250 ml tej
80 g cukor
1 / 2 kocka friss élesztő
25 0g vaj
1 tojás
600-650 g liszt
1 / 2 teáskanál só

a töltelék
sárgabarack lekvár
200 g őrölt dió
250 g cukor
reszelt héja egy citrom


Elkészítése
a diót, cukrot, reszelt citromhéjat összekeverem , félreteszem . a tésztához a tejet, cukrot, élesztőt elkeverem és hagyom kelni .hozzáadom utána a lisztet, sót, vajat , tojást, s jól kidolgozom a tésztát, 4 felé osztom el a tésztát s letakarva 20 percig pihentetem . 


a tepsit kibélelem sütőpapirral és a tésztákat kinyújtom 26 x 36 cm - re . 
a tepsibe rakom az első lapot, megkenem lekvárral , szorok rá diót, rá teszem a második lapot, arra is lekvár és dió kerül , 
arra a harmadik lap , lekvár , dió , negyedik lap .a tetejére . 
berakom a sütőbe és 1810 fokon min . 30 percig sütöm . 
még melegen megkenem lekvárral, megszórom dióval , hütőbe teszem , később szeletelem fel , 


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...