Darázsfészek







Hozzávalók: 
80 dkg liszt 4 tojás sárgája 4 dkg élesztő 7 dkg vaj vagy margarin 10 dkg cukor pici só 5-6 dl tej Kinyújtás után: 5 dkg vaj vagy margarin 1 cs van.cukor



Csigák tetejére: 
1 dl tejszín vagy tej 
1 cs. van.cukor 

Töltelék: 
30-40 dkg darált dió /ízlés szerint/
 25 dkg cukor /ízlés szerint/
 2 cs. van.cukor 
1 citrom reszelt héja 


Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a többi anyagot és az élesztőt,a vaj kivételével. Összedolgozzuk,majd a megolvasztott vajat apránként hozzáadjuk. Hólyagosra verjük,és meleg helyen duplájára kelesztjük. Megkelés után kinyújtjuk,és megkenjük a tésztát olvasztott vaj és van.cukor keverékével.A diótölteléket rászórjuk , mint a bejglit feltekerjük.Felszeleteljük,tepsibe egymás mellé tesszük.Kb 10 percig még hagyjuk kelni,és 180 fokos sütőbe tesszük. Mikor majdnem kész kivesszük a sütőből és megkenjük a tetejét a tejszínes,vagy tejes van.cukros öntettel. Még visszatesszük és kb öt percig sütjük. 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...