Hozzávalók:
275 g sótlan vaj, olvasztott
1 .5 csésze vagy (275 g ) durva búzadara
2 .5 csésze vagy( 375 g ) darált pisztácia,
1 / 2 csésze vagy( 125 g ) cukor
1 evőkanál rózsavíz
1 evőkanál víz
krémhez :
1 csomag vagy 395 g cukrozott sűrített tej
3 csésze víz vagy 750 ml viz
90 g kukorica liszt
3 csésze víz vagy 750 ml viz
90 g kukorica liszt
1 evőkanál víz
1 evőkanál víz
A díszítéshez: 1 evőkanál narancsvirág víz 1 evőkanál rózsavíz 2 evőkanál porcukor A díszítéshez: 2 evőkanál porcukor |
Elkészítése
a tésztához a vajat serpenyőben felolvasztom , beleteszem a darát is, s piritom lassú tüzön kb : 1 órát.
hozzáadom a darált pisztáciát, hozzáadom a rózsavizet, cukrot, együtt piritom még egy kicsit.
a tésztát kétfelé elosztom , 2 x 26 cm - s trotaformát kibélelek vele.
hüvös helyre teszem
a krémhez a süritett tejet, vizet, kukoricalisztet összekeverem és egy serpenyőbe teszem .
addig melegitem lassú tüzön mig felolvad benne minden .
ezt is egy 26 cm -s formára simitom ,hüvös helyre teszem .
az egyik pisztáciás lapot hagyom a formába, rárakom a krémet, arra pedig a másik lapot teszem rá.
a tetejére összekeverem a rózsavizet, narancsvirág vizet, porcukrot.
ezzel megkenem a torta tetejét, hütőbe rakom ,
tálaláskor porcukorral megszorom .
Forrás itt található: