Hozzávalók:
250g vaj
3 tojás
1 pohár cukor jég
1 pohár kakaó
1 csésze datált mogyoró
1 pohár kukoricaliszt
1 csomag sütőport
Liszt
A krém
szirup (1 pohár víz) 1 pohár cukor 1 pohár 250g margarin vanília A díszítéshez: darált földimogyoró Csokoládé |
Elkészítése
elöszőr a tésztát készitem el , a lisztet, mogyorót, sütőport, cukrot , tojást összekeverem egy nagyobb tálban .
3-4 mm vastagra kinyújtom és kiszaggatom a kerek formákat , 4-5 cm - ket .
közepesen meleg sütőben megsütöm .
a krémhez az elkészitett szirupból veszek 1 csészényit,
egy kis tálban mixerrel kikeverem habosra a vajat és a vaniliát. ezutána mixerrel kevergetés közben fokozatosan keverem bele a szirupot is . 2 - 2 korongot a krémmel összeragasztok, csokimázzal bevonom a tetejét .
az oldalait darált mogyoróban megforgatom .
Forrás itt található: