Hozzávalók:
Tészta összetevők:
3 + 1 / 3 csésze liszt= 42 dkg
Pohár narancslé
1 / 2 csésze olívaolaj
1 Teáskanál szárított élesztő
Teáskanál só
a hozzávalókat alaposan kikeverem , jól átgyúrom és utána hagyom kelni legalább 1-2 órát.
töltelékhez :
6-7 paprika sült és hámozott Teáskanál citromlé Só 1 lilahagyma 20 olajbogyó, ( szeletelve ) 20 dkg kecskesajt izsóp vagy oregano |
Elkészítése
addig mig kel a tésszta addig elkeészitem a tölteléket.
a paprikát gáz láng felett kicsit mehsütöm , majd becsomagolom és állni hagyom egy kicsit.
utána lehuzom a héját, s csíkokra vágom fel.
a paprikához keverem a citromlét, sót, borst, aki szereti fokhagymát is.
a lilahagymát fél karikára szeletelem , a sajtott kisebb darabokra szedem szét.
a tésztát kétfelé vágom , s kinyújtom 30 x 40 cm- re mind a kettőt.
a tészta közepére pakolom egy csikban a paprikát, arra rendezem el a hagymát, s a végén a tetejére a sajtot rakom .
a töltelék melletti részt csikokba bevagdosom ferdén , majd a tésztára hajtom a csikokat.
a felvert tojással megkenem a tetejét, megszorom szezámmaggal és a sütőbe megsütöm , 180 fokon 30 - 35 perc alatt.
hagyom egy kicsit hülni, utána szeletelem fel s tálalom .
Forrás itt található: