Túró Rudi szelet Őzgerincben










Hozzávalók:

A tésztához:

240 g liszt
150 g margarin
1 tojás sárgája
1 ek. cukor
2 ek. kakaó
1 dl tejföl
csipetnyi szódabikarbóna




A töltelékhez:

700 g túró
4 tojás sárgája
100 g mazsola
3 ek. búzadara
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
200 g porcukor
a tojások kemény habja

A mázhoz:
300 g porcukor
3 ek. kakaó
50 g vaj
3 ek. forró víz



Elkészítés:
1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta lóg a forma oldalán, mert a töltelékre vissza kell majd hajtani.

2. A tölteléket alaposan összedolgozom, beletöltöm a formákba, és ráhajtom a lelógó tészta széleket.

3. Előmelegített sütőben,közepes hőfokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, kiborítom egy tálcára. Közben elkészítem a mázat. A csokimázhoz a hozzávalókat jól összeforralom, kicsit hűlni hagyom, végül a gerincformából kiborított, kicsit már kihűlt süteményt megkenem vele.

4. Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel tetszés szerinti szeletekre vágva tálalom. 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...