Tészta:
40 dkg liszt,
5 dkg olvasztott vaj,
1 kk szódabikarbóna,
2 db tojás,
5-6 ek méz,
csipet só,
pár ek tejföl,
1 púpos ek. kakaópor.
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj (eredetileg 20 dkg,de én csak a felét tettem bele), 50 dkg gesztenyepüré, 2,5 dl tejszín, csipet só, 3-4 cl rum. Csokimáz: 25 ml víz, 55 g cukor, 75 g étcsoki, 30 g vaj, 2,5 ml ecet. |
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom annyi tejföllel hogy puha tésztát kapjak,ne ragadjon.
A tésztát 3 részre osztom és két fólia közt kinyújtom,sütőpapíron is kinyújthatjuk.
Egyesével tepsi hátán kisütöm őket,180 fokon halványra.Pár perc alatt megsül egy.
A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel.A vajat kihabosítjuk a cukorral,és a kihűlt pudinggal összekeverjük,majd a gesztenyepürével,rummal.Végül beleforgatjuk a habfixálóval keményre vert tejszínhabot.
A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel,és leöntjük csokimázzal:vizet cukorral,ecettel felforralom,elzárom a tüzet.Felolvasztom benne először a csokit,majd a vajat is.Ráöntöm a sütire.
1 éjszakát állnia kell a sütinek.
Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!
Forrás itt található: