Részeges Jeromos










Hozzávalók
A tésztához: 

15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál kakaópor
4 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé

A tésztára: 
3-4 evőkanál baracklekvár


A diós krémhez: 
30 dkg darált dió
1 dl rum
15 dkg porcukor

A csokoládékrémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
1 csomag főzés nélküli csokipuding


A tetejére: 
mandulapehely

Elkészítése:
A tésztához a vajat a porcukorral és tojássárgájával habosra kikeverem, a tojásfehérjét kemény habbá verem.
A kakaóport a sütőport, a liszttel összekeverem. Az étcsokoládét felolvasztom és a sárga masszába keverem. Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon kb. 25 percig sütöm 24x22 cm-es tepsiben. A csokikrémhez a pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem. A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem, majd a pudingos krémet a vajassal összekeverem. A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem. A diót a porcukorral és rummal összekeverem és a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom. A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet, majd egy félórára a hűtőbe teszem


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...