Hozzávalók
A tésztához:
15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál kakaópor
4 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
A tésztára:
3-4 evőkanál baracklekvár
A diós krémhez:
30 dkg darált dió 1 dl rum 15 dkg porcukor A csokoládékrémhez: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 4 dl tej 1 csomag főzés nélküli csokipuding |
A tetejére:
mandulapehely
Elkészítése:
A tésztához a vajat a porcukorral és tojássárgájával habosra kikeverem, a tojásfehérjét kemény habbá verem.
A kakaóport a sütőport, a liszttel összekeverem. Az étcsokoládét felolvasztom és a sárga masszába keverem. Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon kb. 25 percig sütöm 24x22 cm-es tepsiben. A csokikrémhez a pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem. A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem, majd a pudingos krémet a vajassal összekeverem. A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem. A diót a porcukorral és rummal összekeverem és a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom. A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet, majd egy félórára a hűtőbe teszem
Forrás itt található: