Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált sertés dagadó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 db tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 bögre rizs
só
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem. Enyhéh sós vízben előfőzöm. (félpuhára) A rizst 1 evőkanál olajon fehéredésig pirítom, majd felöntöm 1,5 bögre forró vízzel. Sózom, és lefedem, így a rizs megdagad. A hagymát felaprítom, majd a zúzott fokhagymával együtt 2 evőkanál olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darálthúst. Sózom, és addig pirítom, míg zsírjára sül, majd ízlés szerint fűszerezem. A húst elkeverem a rizzsel. |
Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, és beleöntöm a rizzsel elkevert húst.
A kalfiolrózsákat elrendezem a tetején, meglocsolom a tejszín-tojás-és 5dkg reszeltsajt keverékével.
A maradék sajtot a tetejére szórom, és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
40 perc alatt megsütöm.Ízletes egytálétel.
Forrás itt található: